Szyszki bez cukru

image

Smak dziecinstwa. Chociaz ten jest ulepszony bo niestety czesc z nas dostawała piekne kuleczki prosto ze sklepu, czesc z masa z rozpuszczonych krówek z tona cukru🙈

No coz ja zdecydowanie wole moja wersje😊

Skladniki :

ryz ekspandowany (dmuchany) 150 g
ksylitol 1/2 szklanki
śmietana kokosowa lub zwykła 36% 500 ml
2 lyzki gorzkiego kakao

 

I generalnie potrzebujemy czasu. Cierpliwosci i czasu 😉
Śmietanę z cukrem umieszczamy w rondelku i podgrzewamy na dość dużym ogniu az zgęstnieje i zmieni kolor (powstanie nasza masa tofi).
Dodajemy kakao, wsypujemy ryz (dajmy troche ostygnąć naszemu tofi) i formujemy kulki! Po zaschnięciu sa gotowe do jedzenia 😊

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *