Rafaello

image

Najprostsza z możliwych wersji rafaello i chyba najsmaczniejsza. Chociaz dla mnie kazda polana czekolada jest pyszna❤️

Skladniki na ok. 12 pralin:

– 150 g pasty kokosowej (dostępne w internecie u mnie firmy cosmoveda)

– 100 g wiórków kokosowych

– mleko kokosowe ok. 60 ml

– opcjonalnie odrobina ksylitolu, miodu, syropu z agawy (ja nie dodawałam)

Paleo czekolada:

-dobrej jakości 3 lyzki masla(lub oleju kokosowego)

-1 lub 2 lyzki ksylitolu lub miodu/syropu z agawy

-1-2 lyzek kakao lub karobu

Paste kokosowa umieszamy w rondelku, dodajemy odrobine mleka kokosowego i na małym ogniu czekamy az sie rozpuści. Wsypujemy wiorki kokosowe, mieszamy i znowu dolewamy mleka- pamietajcie, ze masa po zastygnięciu znacznie zmieni konsystencje! Dlatego nie obawiajcie sie mleka kokosowego :) Jesli chceci całość dosłodzić mozecie to zrobic na koniec. Wymieszać i wstawić do lodowki na 15-20 minut.

W tym czasie rozpuszczamy i łączymy składniki na czekolade.

Formujemy z naszej masy kuleczki i polewamy czekolada.

Przechowujemy w lodowce❤️

Oczywiscie do środka mozecie wcisnąć po migdałku 😊

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *