Pasta rybna

image (24)

Dzisiaj mam szybką propozycje dla osób znudzonych serkami, wędliną i innymi typowymi dodatkami do kanapek. Taką pastę rybną zawsze robiła moja mama i jak dla mnie jest to numer 1!

Składniki :

filet wędzony z pstrąga 125 g
makrela wędzona ok. 160 g
twaróg wiejski lekki 250 g
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
cebula 1 duża
koncentrat pomidorowy 180 g
sól
pieprz

Z filetów usuwamy resztkę ości (ja zawsze jakieś znajduje), wrzucamy do miksera, dodajemy twaróg, jajka, cebulę i koncentrat pomidorowy. Po zmiksowaniu doprawiamy pieprzem i solą. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!

1 skomentował “Pasta rybna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *