Naleśniki bananowe na dwa sposoby

IMG_5640

 

 

Śniadania na słodko nadal wygrywają w naszym domu. Do tej pory faworytem był omlet białkowy z dodatkiem kakao, ale ostatnio stwierdziłam że czas na coś nowego! Przypomniało mi się, że mąż uwielbia banany więc szybko wskoczyłam do kuchni i wyczarowałam banalne naleśniki w dwóch wersjach (bardziej oraz mniej słodkie- mój mąż wybrał wersję pierwszą dla mnie druga była zdecydowanie lepsza). Sami wypróbujcie :)

Wersja 1 :

– 4 banany
– 6 jajek

Jajka miksujemy przez 3 minuty, wrzucamy banany i blendujemy na gładką masę. Smażymy ok 1,5 min z każdej strony. Proste prawda?
Ilość podanych składników jest dopasowana idealnie pod zapotrzebowanie moje i mojego męża starcza nam na dwa posiłki (oczywiście naleśniki możemy zjeść z masłem migdałowym, orzechowym, owocami czy sosem owocowym).

Wersja 2 :

– 4 banany
– 6 jajek
– 6 łyżek mąki orkiszowej lub gryczanej
– łyżka soku z cytryny

I postępujemy tak samo jak w przypadku wersji nr 1 na końcu dodając mąkę i sok z cytryny. Wszystko miksujemy i smażymy na patelni. Podajemy z dowolnymi dodatkami.

IMG_5632

IMG_5622

 

IMG_5626

IMG_5630

IMG_5634

IMG_5639

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *