Nadziewane pieczarki Portobello

image

 

Sezon grillowy w pełni warto z niego korzystać poki mozemy! Jednak to danie spokojnie mozemy zrobic w piekarniku, a nawet na patelni :)

Zdarzało mi sie jesc te olbrzymie pieczarki juz wczesniej, ale moj maz ostatnio zrobił najlepsze jakie jadlam❤️

image

Skladniki :

– opakowanie pieczarek Portobello
– papryka czerwona
– cebula
– cukinia
– pieprz
– sol
– boczek
– chilli papryczka
– natka pietruszki
– opcjonalnie starty cheddar lub ser kozi
– do podania śmietana ze szczypiorkiem

Papryke, cukinie , cebule siekamy w kosteczki. Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni. Dodajemy cebule oraz chilli, po kilku minutach dodajemy cukinie i papryke , a na koniec natkę pietruszki wczesniej posiekana.
Doprawimy sola i pieprzem.
Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nadziewamy.
Pieczemy w piekarniku, na grillu lub patelni dosłownie kilka minut. Na 2 minuty przed wyjęciem posypujemy startym serem (opcjonalnie).

Podajemy w towarzystwie smietany ze szczypiorkiem.

Smacznego :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *