Masło migdałowe

 image

Masło migdałowe jest bardzo zdrowe. Jest zródłem zdrowych tłuszczy i błonnika. Zawiera żelazo, magnez, wapń, witaminę E i B2. I najważniejsze jest bardzo smaczne! Polecam, sam proces przygotowania jest bardzo prosty i szybki. I mamy co najważniejsze domowe masło migdałowe, a nie to ze słoika w którym często można odkryć różne niepotrzebne dodatki.

Wypróbujcie! potrzebujecie dwóch składników :

migdały
sól

Migdały wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 5-6 minut. Pilnujemy aby się nie przypaliły! Następnie przekładamy je do blendera i zaczynamy miksować. Na początku masa będzie dość sypka, dodajemy sól. Blendujemy dalej tak długo aż z migdałów zaczną puszczać tłuszcze, masa uzyska konsystencje masła. Gotowe!

image (1)

image (2)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *