Fit rafaello

image

 

Rafaello- kokos. Kojarzy sie z czymś lekkim, słodkim, pysznym. Nasze zmodyfikowane pralinki większości pewnie znane za sprawa swojej popularności internetowej. Ja ulepszylam czesc o zanurzenie w czekoladzie. I wlasnie pralinki w czekoladzie znikały najszybciej :)

image image

Składnimi na ok 20 sztuk :

50 g kaszy jaglanej
40 g wiórków kokosowych
100-150 ml mleka kokosowego
1 łyżka miodu

Czekolada paleo:

2 lyzki oleju kokosowego
2 lyzki kakao lub karobu
1 łyżka ksylitolu

Kasze gotujemy i przelewamy woda aby pozbyć sie goryczy.
Mleko podgrzewamy z miodem, dodajemy kasze i czekamy az wpije całe mleko (na poczatku lepie uzyc go troszke mniej i ewentualnie dolać). Wsypujemy wiorki kokosowe, mieszamy i chlodzimy ok 2 godzin w lodowce.
Jesli masa bedzie zbyt rzadka mozemy dodać troche maki kokosowej.
Formujemy kuleczki.
Nasze składniki na czekolade należy połączyć i moczyć w niej pralinki, następnie schłodzić w lodowce.

Smacznego:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *