Fit ciasteczka z masłem migdałowym

11421415_969240803106174_1010027759_n

Jako „słodki pamper” uwielbiam testować, mieszać, piec słodkości. Ciastka same w sobie dla mnie to nadal za mało, ale z dodatkiem owoców i np. polewy z ubitego żółtka z kakao i odrobiną ksylitolu to będzie hit!

Składniki :

10 łyżek płatków owsianych (zalewamy wodą tak aby powstała gęsta „papka”
1 duży banan lub dwa mniejsze
2 łyżki masła migdałowego
miarka odżywki białkowej o dowolnym smaku (u mnie waniliowa)

11292627_969240879772833_318047290_n

11328926_969240873106167_1387733068_n

11297935_969240853106169_1045048457_n

11350078_969240799772841_1125435372_n

11301526_969240789772842_1968238836_n

Do namoczonych płatków dorzucamy resztę składników i blendujemy. Na rozgrzaną patelnie nalewamy po łyżce ciasta po ok 2 minutach obracamy (aby były w środku wilgotne nie możemy zbyt długo ich trzymać na patelni). Do tak usmażonym ciasteczek możemy dodać dowolne dodatki, zjeść bez lub polać gorzką czekoladą.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *