Fit Brownie czekoladowe

image

Jak widzicie u mnie znowu powrot do slodkosci. Jednak w pieczeniu odnajduje sie najlepiej, a ze czesto słyszę jaki macie problem z powstrzymaniem sie od zjedzenia czegos słodkiego wychodze Wam na przeciw i bede regularnie zamieszczać slodkosci, ktore mozecie zjesc bez większych wyrzutów sumienia :)

 

skladniki na 6 porcji :

130 g czekolady bez cukru ( lub min 85% kakao)
3 lyzki oleju kokosowego
3/4 szklanki maki koksowej/razowej/orkiszowej (takiej ktora akurat macie pod ręka)
150 g truskawek
2 całe jajka
Opcjonalnie 30 g ksylitolu

Czekoladę z olejem kokosowym rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka ubijamy na puszysta pianę (dodajemy opcjonalnie ksylitol i ubijamy dalej). Dodajemy powoli czekoladę delikatnie mieszając całość. Następnie wsypujemy przesianą make i łączymy wszystkie składniki. Blachę (mała ) wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy do niej mase i układamy kawałki wczesniej umytych truskawek. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 25 minut (ciasto powinno lekko kleić sie do patyczka inaczej bedzie przesuszone).
Mozemy podawać na ciepło,zimno,z lodami (najlepiej domowymi).
Smacznego!

1 skomentował “Fit Brownie czekoladowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *