Czekoladowe serce

image

Podwójnie czekoladowe, wilgotne , bezglutenowe czego chcieć wiecej?

image

image

 

image

Składniki :

160 g gorzkiej czekolady
6 jaj rozmiar L
6 łyżek maki jaglanej
50 g ksylitolu
150 g masła
Sok z 1/2 pomarańczy
Skorka starta z 1 pomarańczy
3 lyzki kakao

Czekolade z masłem rozpuścić w mikrofali. Odstawic do ostudzenia. Dodać sok z 1/2 pomaranczy i starta skórkę. Wsypać kakao i wymieszac.
Jajka ubić na dość gęsta pianę z ksylitolem następnie dodać make i połączyć.
Dodać mase czekoladowa i wymieszać delikatnie.
Przełożyć do formy i piec w 180 stopniach przez 35 minut ciasto powinno byc wilgotne w środku.

Podawac z pomarańczowa śmietana:

Śmietanę ubijamy ze śmietanki 36% lub mleka kokosowego, dodajemy skórkę starta z pomaranczy i sok wyciśnięty z 1/2 owocu.
Opcjonalnie dodajemy 1 łyżkę zmielonego ksylitolu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *