Ciasto czekoladowo- waniliowe

image

Wyglada jak zwykła babka, smakuje nadzwyczajnie , zrobiona jest z… Fasoli 🙈

Przerabialiscie juz brownie fasolowe? Moim zdaniem to ciasto jest jeszcze lepsze!

Z dodatkiem masła orzechowego/migdałowego i musem owocowy- poezja.
imageSkladniki :

część waniliowa:
1 puszka białej fasoli
50g odżywki białkowej waniliowej (opcjonalnie)
30 g ksylitolu
1 banan (jesli nie dodajesz odzywki dodaj 2 banany)
1/3 szklanki wody
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
ziarna z 1/2 laski wanilii

Wazne : jesli nie dodajesz odzywki dodaj ok. 30 g maki kokosowej lub innej.

Fasolę odsączyć, opłukać i zblendować wraz z pozostałymi dodatkami. Przelać do formy sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia.

część czekoladowa:
1 puszka czerwonej fasoli
3 łyżki gorzkiego kakao
50g odżywki białkowej Czekoladowej
30 g ksylitolu
1/2 banana (jesli chcesz pominąć odżywkę białkowa dodaj 1 banana)
1/3 szklanki wody
3 białka jaj
łyżeczka proszku do pieczenia
Jesli nie dodajesz odzywki bialkowej dodaj 2 lyzki wiecej kakao oraz 20 g maki kokosowej lub innej.

Fasolę odsączyć, opłukać i zblendować wraz z pozostałymi dodatkami. Przelać na wierzch wcześniej wyłożonej białej części i piec ok. 50 minut w 180 stopniach.

smacznego :)

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *