Chlebki naan

IMG_0589

Składniki :
500 g mąki
1,5 łyżeczka soli
3 łyżeczki drożdży suchych
2 łyżki oleju słonecznikowego
7 łyżek jogurtu naturalnego (o temperaturze pokojowej)
200 ml mleka (podgrzać do letniej temperatury)

W misce wymieszaj mąkę z solą i drożdżami. Wlej jogurt, olej oraz mleko w odpowiedniej aby wyrobić na gładkie ciasto. Uformuj kulę i włóż do miski wysmarowanej odrobiną oleju. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto odrywaj i formuj chlebki w kształt np. łezki (mają być cieniutkie).
Piec w 200 stopniach przez ok. 10 minut
Najlepiej smakują gorące z dodatkiem sosu miętowego, który niebawem pojawi się na blogu.

Smacznego!

1 skomentował “Chlebki naan

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *