Bezglutenowe brownie z malinami

 

image

Za godzine przychodzą do Was znajomi a Wy nie macie ciasta? Nim wyruszycie di sklepu zajrzyjcie do szafki wystarczy kilka składników aby wyczarować pyszne, wilgotne , czekoladowe ciasto 😊

Składniki (na blachę o wymiarach ok 30×25) :

200 g masła
300 g czekolady gorzkiej (najlepiej bez cukru)
3 jajka
Dwie duze garście mrożonych malin
130 g maki (np 65 g jaglanej i tyle samo gryczanej)
4 lyzki ksylitolu
Opcjonalnie 2 lyzki kakao

Masło umieszczamy w rondelku, podgrzewamy. Kiedy sie rozpusci dodajemy połamane kostki czekolady i łączymy w całość.
Jajka mieszamy z maka, ksylitolem, kakao, dodajemy mase maslano-czkoladowa.
Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Posypujemy malinami i pieczemy w 170 stopniach przez ok 45-50 minut
Smacznego❤️

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *