Babka fasolowa

10475583_1819293331629975_8205658749318969010_n

 

 

 

Było już brownie fasolowe idealne na deser, syte z czekoladą. Teraz czas na coś bardziej lekkiego :) Świetnie sprawdza się w towarzystwie owoców oraz masła migdałowego jako śniadanie albo kiedy najdzie nas ochota w ciągu dnia na coś „na słodko”. Możemy całą upiec jasną, ciemną lub tak jak ja pół na pół.

11149030_937173706312884_1762773245_n

Na jedną foremkę

1 puszka białej fasoli
50g odżywki białkowej waniliowej
25g ksylitolu
1 banan
kilka łyżek  wody
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
Fasolę dokładnie opłukać, wszystko wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Przelewamy do foremki i miksujemy drugą część ze składników poniżej

11156771_937174779646110_1170200685_n
1 puszka czerwonej fasoli
4 łyżki gorzkiego kakao
50g odżywki białkowej (u mnie czekoladowa)
15 g ksylitolu
1 banan
kilka łyżek wody
3-4 białka jaj
łyżeczka proszku do pieczenia

Jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta dodajcie więcej ksylitolu dla mnie było wystarczająco słodkie za sprawą banana.

Drugą część również przelewamy do foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 1,20 h

Najlepiej kontrolować patyczkiem.

11118554_937327216297533_1399008942_n

3 skomentowało “Babka fasolowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *