Babka czekoladowa

image

Szybka, prosta, swietna do kawy lub herbaty.
Idealna :)
Nie pozostaje nic innego jak zabrac sie do pieczenia z podanej poniżej porcji wyjdzie nam duża foremki i kilka dodatkowych babeczek.
Polecam jednak trzymac sie proporcji znika błyskawicznie!

image image image

Składniki :

250 g masła
1,5 szklanki erytrolu
5 lyzek kako lub sproszkowanych ziaren kakaowca
5 lyzek wody

Całość zagotowujemy w garnuszku i odstawiamy do ostudzenia.

5 jajek
2,5 szklanki maki (u mnie mix ziemniaczana/ jaglana mozna dodac dowolna)
1 lyzeczka sody (opcjonalnie lub proszku do pieczenia)
1-2 kieliszków koniaku lub wódki (opcjonalnie)

Zotka, make, sodę, alkohol (jesli używamy) dodajemy do ostudzonej masy. Mieszamy dokładnie lub miksujemy.
Osobno ze szczypta soli ubijamy białka i dodajemy do reszty składników. Delikatnie łączymy całość.
Pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut (sprawdzamy patyczkiem).

Mozemy dodac przed upierzeniem dowolne owoce.
Gore mozemy polać paleo czekolada (olej kokosowy/ ksylitol/ kakao

Smacznego :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *